5

VAASA ENERGYWEEK - UUSI KANSAINVÄLINEN ENERGIATAPAHTUMA

Pohjoismaiden merkittävimmän energiateknologiakeskittymän sydämessä - Vaasassa - järjestetään 19.-22.3.2012 kansainvälinen Vaasa EnergyWeek, joka yhdistää kolme jo perinteeksi muodostunutta energia-alan tapahtumaa. Valtakunnallisen Energia- ja ympäristöseminaarin, Vaasa Wind Exchange -tuulivoimafoorumin sekä kansainvälisen, energia-alan asiantuntijoille suunnatun Renewable Efficient Energy II -konferenssin keskittäminen samalle viikolle tuo synergiaa niin Vaasa EnergyWeekin kävijöille kuin järjestäjillekin.

  • Vaasan seudulla järjestetään vuosittain useita energia-alan asiantuntijoille suunnattuja alueellisia, kansallisia ja kansainvälisiä tapahtumia, jotka eroavuuksistaan huolimatta kiinnostavat osittain samoja toimijoita, kertoo EnergyVaasaa edustava Teknologiakeskus Merinovan markkinointijohtaja Robert Olander.
  • Yhdistämällä nämä kolme suosittua energia-alan tapahtumaa lisäämme tapahtumien huomioarvoa ja vahvistamme Vaasan seudun tunnettuutta energiasektorin lippulaivana Suomessa. Vaasa EnergyWeek tuo seudulle yli 1 000 alan ammattilaista, joten energia-asioiden keskipiste on sillä viikolla juuri täällä.

  

19.3.2012 Energia- ja ympäristöseminaari

Valtakunnallinen Energia- ja ympäristöseminaari aloittaa energisen viikon tapahtumat. Vuodesta 2005 lähtien järjestetty seminaari keskittyy tänä vuonna energiatehokkuuskysymyksiin ympäristönäkökulmasta ja tarjoaa mielenkiintoisia alustuksia niin tutkijoille, liike-elämän edustajille kuin poliittisille päättäjillekin. Seminaarissa on perinteisesti esiintynyt päättäjiä sekä valtakunnan että EU:n tasolta ja näin tänäkin vuonna. EU:n komission energian pääosaston Anette Rothbergin lisäksi seminaarissa puhuvat mm. ympäristöministeri Ville Niinistö ja TEM:in Energiaosaston ylipäällikkö Esa Härmälä.

 

20.3.2012 Vaasa Wind Exchange

Tuulivoimafoorumi keräsi viime vuonna yli 50 näytteilleasettajaa ja yli 600 kävijää ja tapahtuman suosio näyttää jatkuvan tänäkin vuonna. Kontaktitapahtuman näytteilleasettajia ovat tuulivoima-alalla toimivat yritykset sekä kunnat ja viranomaiset, mikä saa aikaan mehevää keskustelua tuulivoiman kaavoitus- ja lupakäytännöistä, liiketoimintamahdollisuuksista ja tuulivoimarakentamisesta.

 

21. - 22.3.2012 Renewable Efficient Energy II Conference (REE II)

Uusiutuvaan energiaan keskittyvässä kansainvälisessä konferenssissa käsitellään mm. uusiutuvan energian, hajautetun energiantuotannon ja energiaomavaraisuuden erilaisia vaihtoehtoja. Aihealueita käydään läpi kestävän ja entistä tehokkaamman energiahuollon näkökulmasta. Alustajina toimivat mm. Tri Alagappan Narayanan Intiasta (erikoisalana bioenergia ja biopolttoaineet) sekä Tri László Dinya Unkarista (erikoisalana alueellinen energiaomavaraisuus).

 

Kolmen päätapahtuman lisäksi energiaviikolla on luvassa teemaan liittyviä oheisohjelmia. Olander kertoo osallistujien verkottumista edistettävän esimerkiksi mielenkiintoisilla iltatilaisuuksilla ja yritysvierailuilla.

Lisätietoja: www.energyweek.fi tai robert.olander@merinova.fi, puh. 040 743 4647

Vaasa EnergyWeek kokoaa yli 1 000 energia-alan asiantuntijaa 19.-22.3.2012 Vaasaan. Vaasan seudulla sijaitsee Pohjoismaiden merkittävin energiateknologian keskittymä, EnergyVaasa, joka järjestää tapahtuman yhdessä yhteistyökumppaneidensa Pohjanmaan Expon, Pohjanmaan kauppakamarin, Pohjanmaan liiton, Teknologiakeskus Oy Merinova Ab:n/Energiateknologian klusteriohjelman (OSKE), Vaasan Energiainstituutti VEI:n ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin sekä Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusten kanssa. Viikon pääsponsoreita ovat ABB, Wärtsilä ja EPV.

WWW.ENERGYWEEK.FI